2 Temmuz 2014 Çarşamba

Oberon Makroları X7 için güncellendi.

Oberonplace'yi ve makrolarını duymayan yoktur değil mi? Oberon Place'nin kurucusu ve eski Corel çalışanı olan Alex Vakulenko şimdi Google için kod yazıyor olsa da Corel'den ve CorelDRAW'dan vazgeçmiyor olacak ki makrolarını güncellemeye devam ediyor.

Alex Vakulenko 15 sene CorelDRAW için kod yazdıktan sonra yakın bir zamanda Google'a transfer olmuş. Calendar Wizard, tiler, color replacer gibi hayat kurtaran makrolara imza atan Vaklenko tüm makrolarını en son X5 için güncellemiş, X6 için ise sadece ücretli olan makrolarını güncellemişti. X7 için de aynı geleneği bozmadı ve yine ücretli olan SecuriDesign, Oberon Function Plotter, Oberon Curve Works, Jigsaw Puzzle Creator ve Calendar Wizard makrolarını güncelledi.

Şimdi benim aklıma ilk gelen Alex'in bu işe daha ziyade ticari bakıyor olmasıydı. Oysa ki biraz daha detaylı incelediğimde aslında ücretsiz olan makrolarının hepsinin X6 ve X7'de de zaten sorunsuz çalışıyor olmasıydı. Ücretsiz olan makroların hepsini CorelDRAW'ın güncel tüm sürümlerinde (CorelDRAW 9 kullanan kalmamıştır herhalde :)) kullanabilirsiniz. Ayrıca ücretli olan makroların en pahalısı da 19$... yani sadece emeği boşa gitmesin diye, adı konsun diye bir fiyatlandırma yapmış.

Oberon Place makrolarının tamamına buradan erişebilirsiniz. 13 adet ücretsiz makrosunu da gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

2 yorum:

  1. özellikle Color Replecer ve Calendar Wizard'a hayranım.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler hocam. Bir dalayım bakayım belki yeni güzel bir macro da bulurum :)

    YanıtlaSil