31 Mayıs 2019 Cuma

Türkçe Yüklenen CorelDRAW'ı İngilizce yapmak (macOS)

Yıllar sonra CorelDRAW'ın mac sürümüne kavuştunuz. Üzerine Windows kurup, windows'ta CorelDRAW çalıştırdığınız imac'iniz (ya da diğer mac'leriniz) artık kendi işletim sistemi olan macOS'u kullanabilir durumda. Apple Mac bilgisayarınıza macOS ve ardından CorelDRAW yüklediniz (Yüklemekte sıkıntı yaşarsanız CorelDRAW GS 2019 macOS kurulum rehberimiz size yardımcı olacaktır). Ve CorelDRAW mac uygulamasını çalıştırdınız. Bir de baktınız ki CorelDRAW Türkçe. Ama siz İngilizce kullanmak istiyorsunuz. O zaman gelin hep birlikte nasıl yapılacağına bakalım.



CorelDRAW Türkçe uzun zamandır kurulum paketleriyle Corel tarafından sağlanıyor. CorelDRAW kurulum paketleri Windows tarafında farklılık gösteriyor. Örneğin CorelDRAW Windows deneme sürümü Windows'un diline göre indirilip kuruluyor. Türkçe Windows kullananlar sadece Türkçe CorelDRAW kurulumu yapabiliyorlar. Corel dilleri gruplayarak da ayrı ayrı kurulum paketleri sunuyor. Örneğin sadece İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca bir paket ya da Türkçe, Rusça, Lehçe gibi bir paket. Bunların yanında ayrıca tüm dilleri içeren (14 dil) bir kurulum paketi de mevcut.

Eğer çoklu dil paketi içeren bir CorelDRAW kurulum dosyası ile kurulum yapıyorsanız kurulum sırasında CorelDRAW uygulama dili seçenekleri bölümünden (aşağıdaki örnekteki gibi) yüklemek istediğiniz dilleri seçebiliyorsunuz.


CorelDRAW Windows sürümlerinde kurulum sırasında dil seçeneklerini atlarsanız tek dil yüklemiş olabilirsiniz. Diğer dilleri yüklemek için ise kurulumu yeniden yapılandırmanız gerekir. Bunun için Türkçe Kurulmuş CorelDRAW X8'i İngilizce Yapmak başlıklı makalemiz size yardımcı olacaktır.

macOS tarafında ise işler tamamen farklı. CorelDRAW macOS paketi yüklemesinde dil seçenekleri yok. Yani kurulum sırasında istediğiniz dili seçemiyorsunuz. Bunun yerine pakette bulunan bütün diller yükleniyor. Bu durum şimdilik bu şekilde. Belki sonraki MAC sürümlerinde durum değişebilir.

Türkçe Corel mac'inize yüklendikten sonra ise CorelDRAW içinden İngilizce seçimini şu şekilde yapıyoruz.

Öncelikle CorelDRAW'ı çalıştırın ve ardından menünün en başında bulunan program adına (CorelDRAW 2019) tıklayın. Açılan menüden Tercihler'e tıklayın. Açılan menüden Genel'e tıklayın.


Karşınıza gelecek olan pencerede ilk bölümde Kullanıcı arabirim dili listesine tıklayın


Listeden English-US'yi seçin ve CorelDRAW uygulamasını yeniden başlatın.


İşte bu kadar. CorelDRAW macOS kurulumunda sorun yaşıyorsanız ya da söylemek istedikleriniz varsa lütfen yorumlar bölümünde bize iletin.

5 yorum:

  1. sadece türkçe yazıyor bende ingilizce göremiyorum nasıl ekliycem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşletim sistemi ve CorelDRAW sürümü nedir?

      Sil
    2. 64 bit 2020 sürümü. bende de sadece türkçe çıkıyor nasıl çözerim yardımcı olur musunuz lütfen?..

      Sil
    3. Satın aldığınız yerden Çoklu Dil Yükleme Paketi'ni temin etmeniz gerekiyor.

      Sil