23 Şubat 2008 Cumartesi

Corel Draw'da karşılıklı sayfalar

Corel DRAW aynı dökümanın içinde istediğiniz sayıda sayfa açmanıza ve her bir sayfayı ayrı ayrı yönetmenize izin veriyor. Menüden Layout>Insert Page ile sayfa ekleyebilir, Layout>Delete Page ile bulunduğunuz sayfayı silebilirsiniz. Paga Down ve Page up tuşlarıyla da sayfalar arasında hızlı geçiş yapabilirsiniz. Corel Draw varsayılan olarak bir gösterişte sadece 1 sayfa gösterir. Çok sayalı bir işte sayfaları indesign'daki gibi yan yana görmek ve çalışmak isterseniz Tools>options ile options penceresini açın, PageZLayout bölümüne gelin. Sağdaki Facing Pages kutusunu işaretleyin. Sayfalarınız layer düzenini değiştirecek ve yanyan görünecektir.
Layout bölümünden çalışmanızı değişik katlama şekillerine göre düzenleyebilir, montajlanmış şekilde çıktı alabilirsiniz.

Matbaalar ve baskı öncesi hizmeti veren yerler için de ideal bir çözüm. Forma katlama planıyla otomatik olarak montaj yaptırabilir, karşılıklı sayfalara denk gelen resimleri tek tek kesmek zorunda kalmaz, nesneleri 180 derece döndürmelerde çıkacak hataları da engellemiş olursunuz.

3 yorum:

  1. teşekkürler acemei bir corel ci olarak nokta atışlarını sizde buluyorum..

    YanıtlaSil
  2. page sort vieweri nerden bulabilirim ?

    YanıtlaSil