CorelDRAW X4 kullanımı yaygınlaştıkça yeni video dersleri de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Bu video derslerde anlatılanlar corel X3 ve önceki sürümlerin çoğuyla da uyumludur. Video dersleri izlemek için ilgili resimlere tıklayın.
Advanced Artist • CorelDRAW training creating custom buttons and toolbars in CorelDRAW X4Advancedartist sitesindeki bu ders CorelDRAW arayüzünde kişiselleştirilmiş buton yapımını, butonlara komut tanımlamasını, makro kullanımı ve Color Replacer makrosunun kullanımını anlatıyor.
Creating a logo in CorelDRAW® Graphics Suite X4 Corel resmi web sitesindeki bu video dersinde logo tasarımı anlatılıyor.
Creating a report cover in CorelDRAW® Graphics Suite X4 Yine Corel resmi web sitesindeki bu video güzel bir kapak tasarımının nasıl yapılacağını anlatıyor.
Designing a chart in CorelDRAW® Graphics Suite X4 Veri Grafiğinin nasıl yapılacağını anlatan güzel bir video, yine Corel resmi web sitesinden.
CorelTÜRK Blog anketlerinden birincisinin süresi tamamlandı ve sonuçlandı. Sonuçlar şekilde görüldüğü gibi, normal olarak corel kullanıcılarının sayısı diğerlerinden çok daha fazla. Yine de bir corel blogunda diğer yazılım kullanıcılarını görmek de güzel. CorelTÜRK Blog'un ziyaretçilerinden ankete katılanların kullandığı yazılımlar sırasıyla şöyle;
CorelDRAW379 kişi (%82,3) Freehand 33 kişi (%7,1) Adobe Illustrator 26 kişi (%5,6) Diğer 10 kişi (%2,1) Adobe Indesign8 kişi (%1,7) Quark Express 4 kişi (%0,8)
İnternette Corel DRAW için yazılmış Türkçe kitaplara bakarken birkaçı gözüme takıldı. Corel DRAW X4 için henüz Türkçe kitap yayınlanmamış fakat tüm sürümler için yeterli olabilecek ve İçeriği iyi, fiyatı çok uygun olan birkaç tanesinin tanıtımlarını yayınlıyorum.
CorelDRAW Uygulamaları (Osman Gürkan)
CorelDRAW'ı kullanarak adım adım tasarımın nasıl yapılacağını öreneceksiniz. Çeşitli konularda bir birinden özgün pek çok uygulama mümkün olan en ayrıntılı ancak en kısayoldan anlatılmıştır. Bu kitabı kullanarak tasarım yeteneğinizi geliştirmek için temek CorelDRAW bilgisine ihtiyacınız vardır. Bu kitabın amacı CorelDRAW programının kullanımını öretmek değildir. Bu kitabın amacı temel CorelDRAW bilgisi olanlara CorelDRAW'ı kullanarak tasarım yapmayı öğretmektir. CorelDRAW programının kullanımını örenmek için CorelDRAW X3, Osman Gürkan, Nirvana Yayınları kitabını kullanabilir veya herhangi bir CorelDRAW kitabından yararlanabilirsiniz. Kitapta Yer Alan Bazı Konular: Logo ve Arma Uygulamaları, Nesne Uygulamaları, Alet Çizimleri, Efekt Uygulamaları, Arka Plan Uygulamaları, Web için Düğme Uygulamaları, Web için Buton Uygulamaları Web için Ara yüz Uygulamaları, Web için Gezinti Çubuğu Uygulamaları, Kurumsal Çalıma Uygulamaları, Metin Uygulamaları(Tanıtım Yazısından)
Sayfa Sayısı: 240
Ebat: 14 x 20 cm
Fiyat:10,50 YTL (KDV Dahil) (idefix)
CorelDRAW X3 (Hatice Cesur)
CorelDraw tasarım ve görüntü işleme programları arasında en popüler yazılımlardan biri. Uzmanının kaleminden CorelDraw kullanmayı öğrenmek ya da bu programla ilgili becerilerini geliştirmek isteyenler, bu kitapla amaçlarına ulaşacaklar.
Hatice Cesur'un kaleme aldığı kitapta CorelDraw'ın temel özellikleri, arayüzü, çizim araçları, bilgisayarla çizim yapma yöntemleri gibi ana konuların yanısıra katmanlarla çalışmak, renk kalibrasyonu ve yazdırma ayarları gibi daha ileri konular da yer alıyor.
(Tanıtım Yazısından)
Sayfa Sayısı: 176
Ebat: 13 x 20 cm
Fiyat:6,65 YTL (KDV Dahil) (idefix)
Biraz da nostalji...
CorelDRAW 4
Kitap CorelDRAW 4'ü anlatmasına rağmen 648 gibi fazla bir sayfa sayısına sahip. Güncel Corel sürümlerinde olmayan Corel Chart, Corel Show, ve Corel Move da derinlemesine anlatılmış.
...Kitabın büyük bir bölümünü, CorelDraw'un temeli olması açısından CorelDraw oluşturmuştur. CorelDraw'un tüm özellikleri, araçları, uygulamaları ayrıntılı olarak anlatılmıştır. İlerleyen bölümde CorelDraw paketinin diğer elemanları olan Corel Chart, Corel Show, Corel Photo-Paint ve Corel Move'un kullanımı anlatılmıştır. Kitap CorelDraw paketinin içerdiği tüm programların kullanılmasını anlatmıştır...
(Önsöz)
Sayfa Sayısı: 648
Ebat: 15,5 x 24
CorelDRAW 5.0
Biz bu kitabımızda, okuyucularımıza olabildiğince yararlı olabilmek için konuya iki farklı açıdan yaklaşmanın uygun olacağına inandık ve konuları bu yaklaşıma göre ele alıp sıraladık. Bu sıralamada öncelikle, CorelDraw'a ilk kez bu uyarlaması ile başlama şansını yakalayan yeni kullanıcıların, bu şanslarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlayabilmek için gerekli ön bilgileri vermeye gayret ettik. (Önsöz)
Bazen canım Corel'den yaptığımız çalışmaları bizden psd formatında layer'lı istedikleri zaman saçımızı başımızı yolduğumuz zamanlar olurdu. artık olmayacak çünkü coreldraw bu durumu çok kolay bir şekilde çözüyor.
1. Öncelikle Photoshop'ta layer olarak görünmesini isteğimiz kısımları kendi içinde grupluyoruz.
Corel DRAW çalışma alanında (workspace) Sık kullandığınız klasörlere hızlı erişim için buton koymaya ne dersiniz? Macromonster çalışanları Corel DRAW'ı o kadar çok benimsemişler ki işletim sistemine bile uğramadan klasörleri CorelDRAW penceresi içinden açma yoluna gitmişler ve bununla ilgili kullanışlı bir makro yazmışlar.
Hotfolder makrosu sayesinde hızlı erişmek istediğiniz klasörlerin kısayollarını toolbar olarak CorelDRAW çalışma alanına entegre edebiliyorsunuz. Hotfolder makrosuyla ilgili detaylı bilgiye buradan bakabilirsiniz.
Önceki sürümlerde Quick Correct (Yazı yazma sırasında yazım hatalarının giderilmesi) sayesinde klavyeden gireceğiniz (") çift tırnak işareti (normalde inch'in sembolü olan işarettir.) Gerçek çift tırnak işaretine (“) dönüşüyordu. X4 sürümünde ise her dil için tek ve çift tırnak işaretleri açık ve kapalı şekilleri tek tek ayarlanabiliyor. Language bölümünden dil seçimini yapıyorsunuz. Single ve Double quotes'in karşısındaki listelerden de baş ve son tırnaklar (açık ve kapalı), çift ve tek tırnaklar için ayrı ayrı tırnak şekli seçebiliyorsunuz. Ve klavyeden (") ve (') işaretlerini girdiğinizde otomatik olarak (yazarken) başta ve sonda kullandığınız tırnaklar seçtiğiniz şekillere dönüşüyor.
Bu şekilde kullanmak isteiyorsanız Change Straight quotes to typographic quotes işaretini kaldırın. Rakamlardan sonra düz tırnak kullanmak istiyorsanız Use straight quotation marks after numbers işaretleyin.
Macromonster üyelerinin yaptığı Corel DRAW X4 için text docker'larının yeni sürümleri yayınlandı. Jeff, Osman ve Sancho'nun farklı yorumlar katarak hazırladıkları text docker'ları buradan indirebilirsiniz.
Beta kayıtları başladı ve bitti, ardından endüstri incelemesi deneme sürümü yayınlandı ve çok geçmeden son sürümü olan X4 (sürüm 14) yayınlandı. Corel Designer X4 genel anlamda CorelDRAW X4 yeniliklerini içeriyor. Buradaki eski sürümlerle karşılaştırma listesinden gözüme çarpanlar 3D cad import, AutoCAD 2009 desteği, isteğe bağlı oklar, halos on curve gibi özellikler.
Ayrıca yazılım paketine eklenen Right Hemisphere® Deep Exploration™ 5.5 CSE yazılımı ile 3 Boyutlu modelleri 2Boyutluya hatasız olarak çevirebilirsiniz.
Designer X4 CorelDRAWX4'ün ilk servis paketinden sonra yayınlandığı için büyük ihtimalle CorelDRAW X4'ün servis paketten önceki hatalarını içermeyecek.
Corel Designer 14 sürümünün ayrıntılarına buradan bakabilir, deneme sürümünün de aynı sayfadan indirebilirsiniz.