26 Mayıs 2009 Salı

CorelDRAW Graphic Suite X4 Hot Fix 2 yayınlandı.

Bugün itibari ile CorelDRAW Grapfhic Suite X4 için Hor Fix 2 yaması yayınlanmış bulunuyor. Corel DRAW X4 için servis paket 2'nin yayınlanmasından yaklaşık 3,5 ay sonra yeni bir yamanın gelmesi sevindirici. Uzun zamandır firma tarafından Corel ile ilgili Windows 7 planları dışında resmi bir yenilik yayınlanmamıştı. Bu yama yeni sürümün tahminlerden biraz daha gecikmeli çıkacağına işaret ediyor olabilir.

Corel DRAW Graphic Suite X4 HotFix 2 yaması 4 önemli konuda düzeltmeler içeriyor.

1. Object Data Manager üzerinden yapılan Copy/Paste işlemleri sonucu nesne isimleri korunuyor.
2. Renk ismi eşsiz olduğu takdirde Custom Spot Colors aynı CMYK değerlerini alabiliyor.
3. Artistic Media Tools network üzerinden kullanıldığında yavaşlamalara sebep olmuyor.
4. Makro içeren CDR belgeleri Windows 7 RC üzerinde doğru açılıyor.

Özellikle son madde ve Corel'in Windows 7 üzerinde hali hazırdaki yazılımlarının sorunsuz kullanılması için çalışmalar yaptıklarını gösteriyor.

Corel DRAW Update. CorelDRAW X4 Hotfix 2 ile 14.0.0.704 sürüm numarasına sahip oluyor.

Corel DRAW X4 Hotfix 2'yi buradan indirebilir, CorelDRAW X3 ve X4'ün tüm yamalarına buradan ulaşabilir, CorelTÜRK Blog'taki CorelDRAW güncelleştirmeleri ile ilgili yazılara buradan erişebilirsiniz.

4 yorum:

  1. HotFix 2 yi yüklüyorum, başarıyla yüklüyor ama sizin dediğiniz gbi sürüm nosu sonu 704 olmuyor. 701 olarak kalıyor

    YanıtlaSil
  2. Kullandığınız CorelDRAW Orijinal mi?

    YanıtlaSil
  3. ben bir matbaayım elimde 5 adet corel 12 orjinal var. Ama benim kullandığım corel X4 orjinal değil zaten kullanmamın asıl sebebide ARGE. Eğer benim onayımdan eçerse bütün corel 12 leri X4 e update yapacağız. Şimdi siz orjinal lmadığı içinmi öyle oluyor diyorsunuz. Yani 701 de kalması aslında HotfiX 2 nin gerçekte yüklenmiyor olmasındanmı kaynaklanıyor yani.... Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  4. Eğer kullandığınız X4 trial sürüm ise ve yine de sürüm numarası değişmiyorsa Hotfix 2 yaması iç sürüm numarasını değiştirmiyor demektir ki durum böyleymiş. Sorunu tekrr inceledim ve sürüm numarasının sadece coredrw.dll dosyasına değiştiğini gördüm. Orijinal olmayan kopyalarla ilgili olarak ise farklı sorunlar yaşanabiliyor. Internette gezen bazı yasal olmayan kopyalarda spy ya da virüslere de rastlanabiliyor.

    ilginiz için teşekkürler. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil