30 Mayıs 2012 Çarşamba

CorelDRAW X6 Yenilik: Object Properties Docker

CorelDRAW'da bir nesneye sağ tıklayıp Properties'i tıkladığınızda ya da Window>Dockers>Object properties'i seçtiğinizde nesne özelliklerine erişebileceğiniz bir panel çıkar karşınıza. Fakat bu panel kullanıcılar tarafından pek bilinmez. Bilinmemesinin ve kullanılmamasının sebebi de hem işlevlerin büyük bir kısmını Property Bar'dan yapabilmemiz hem de Object Properties Docker'ın kısıtlı imkanlar sunmasıydı.

CorelDRAW X6 ile bu panel baştan sona yenilendi. Kullanmaya başladıktan sonra vazgeçemeyeceğiniz bu panel artık bir nesnenin tüm özelliklerine eksiksiz müdahale edebilmenizi sağlıyor. Örneğin bir nesnenin çizgisi (outline) ile ilgili tüm özellikleri (ok başları, behind fill, overprint outline vs.) sadece Object Properties Paneli kullanarak düzenleyebiliyorsunuz.

Yeni Object Properties Docker, X6 kullanmaya başladığımdan beri hiç kapatmadığım bir panel ve tasarımlarınızda, çalışmalarınızda hem daha iyi denetim sağlıyor hem de sizi hızlandırıyor...

3 yorum:

  1. Sağolun hocam. Daha önce Online bölümünde bahsettiğinizden beri X6 de bende de sabit bir dockers oldu.
    Geçen bir eksisine denk geldim. Text'i bu bölümden sütunlara ayırabildim ama sütün aralıklarını değiştirebileceğim bir alan GÖREMEDİM. (Belki vardır, görmemişimdir.) sütun aralığını 5mm yapayım dedim bu dockers'dan olmadı. Yine text altından yaptım.

    Yani eksikliğini hissettim diye yazayım dedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ne kadar çok fazla özellik bu docker'a sığdırılmış olsa da kalabalığın önüne geçmek ve çalışma verimini artırmak için bazı çok kullanılmayan özellikler halihazırda kendi diyalog pencerelerinden gerçekleşiyor... Fakat bu diyalog pencerelerine yine docker'dan hızlıca erişebiliyorsun. Columns yazayn yerin en sağında ... şeklinde bir düğme bulunuyor. Bu düğmeye tıklarsan columns diyalog penceresi belirecektir.

      Sil
  2. Sağolun hocam şimdi gördüm :)

    YanıtlaSil