13 Mart 2013 Çarşamba

CorelDRAW Video Ders: Smart Fill Tool kullanımı


Bu günden itibaren CorelDRAW kitapları yazarı ve Corel Türkiye Ürün Müdürü Hatice Cesur CorelTÜRK Blog'ta sizlerle beraber olacak. Hatice Cesur'a teşekkürlerimizi sunarak ilk dersi ile sizleri baş başa bırakıyorum.

Akıllı Dolgu
Tüm CorelDRAW kullanıcıları bilir ki, bir nesnenin içini bir renk veya desenle doldurabilmek için, nesnenin konturunun kapalı olması lazım, yani sınır çizgisinde herhangi bir kopukluk olmamalı. Ama birçok kez, belirli bir bölgeyi hemen renklendirmemiz gerekiyor, oraya bir kapalı yüzey çizmek için zamanımız olmuyor. Trim, Intersection gibi fonksiyonlarla bu süreci hızlandırmak mümkün ama daha hızlı bir yoldan bahsedeceğim şimdi.

Bu konuyu böylece tamamlıyoruz. Anlatmamızı istediğiniz konular varsa, bize iletebilirsiniz, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız. Hoşçakalın.

Yazar: Hatice Cesur

4 yorum:

  1. Teşekkürler Hatice hanım. Sizinde katılımınızla daha çok şey öğrenebileceğiz.. Hoş geldiniz.

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler hocam bloğa hoş geldiniz

    YanıtlaSil
  3. güzel bir özellik. bu türden türkçe videoların devamının gelmesi dileği ile.

    YanıtlaSil
  4. Bu yöntem, acil durumlarda; örneğin trace edilerek çizilmek istenen bir logo veya nesne görselinde, renk parçalarını ayrı vektörlere çevirme işi de üstelenerek büyük kolaylık sağlıyor.., teiekkürler Hatice Hn..

    YanıtlaSil