19 Mart 2013 Salı

CorelDRAW X6.3'ten üçüncü video: Conncet ve SkyDrive

CorelDRAW X6.3'ün yayınlanmasına sayılı günler kaldı. Daha önce X6.3 ile ilgili iki video yayınlanmıştı ve bu videolarda yeni QR Code özelliği ve Photopaint'teki yenilikleri görmüştük. Bu videoda ise CorelCONNECT X6.3 teki yeni özelliklere değinilmiş.

Bildiğiniz gibi Corel CONNECT içerik yönetim yazılımı CDGS X5 ile ilk defa karşımıza çıkmış, X6 ile gelişmiş, X6.1 ve X6.2 ile de yeni özellikler kazanmıştı. CDGS X6 içeriğinin tamamına (clipart, font, fotoğraf, desen vs.) ve Flickr, IstockPhoto, Fotolia gibi çok tercih edilen görsel sitelerinin tüm içeriğine CorelCONNECT ile erişebiliyoruz. Ayrıca tüm içeriklerden ayrı ayrı nesneleri CONNECT'in tray adı verilen tepsilerinde sınıflandırabiliyoruz.


CorelCONNECT X6.3 içerik yönetimini bir adım öteye taşıyarak bulut depolamayı özelleştirebilmemizi sağlıyor. Corel burada Microsoft ile anlaşmış ve Connect'i SkyDrive ile çalışır duruma getirmiş. Bu, bir SkyDrive hesabınız varsa tüm içeriği CorelCONNECT üzerinden yönetebileceğiniz anlamına geliyor.

Tray Sync (Tepsi eşleme) özelliği ile de açtığınız her bir tepsi ayrı ayrı SkyDrive alanınızda depolanıp otomatik olarak senkronize oluyor. Şöyle düşünün, iş yerinizdeki bilgisayarınızda kullandığınız Connect'te bir tepsi açtınız ve içine dilediğiniz resimleri koydunuz. Sonra eve geldiğinizde dizüstü bilgisayarınızda Connect'i açtınız. İş yerinde oluşturduğunuz tepsi anında evdeki bilgisayarınızdaki Connect'te de var oluyor. Çalışmalarınızı kolaylaştırmak ve hızlandırmak adına yapılmış bu özellik günümüz eğilimlerinde yerini bulacak gibi görünüyor. Bu yeni özelliği kullanabilmek için CorelDRAW Premium Member olmak gerektiğini de belirteyim.

CorelDRAW GS X6.3 Connect yenilik videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Önceki videolar.
CDGS X6.3 Sneak peek 1
CDGS X6.3 Sneak peek 2

CorelCONNECT ile ilgili tüm yazılara da buradan ulaşabilirsiniz.

Bu arada küçük bir not: CDGS X6.3 yayınlandığında sürüm numarası 16.3.0.1114 olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder