28 Mart 2013 Perşembe

CorelDRAW X6.3 ile gelen Corel DRAW X7 özellikleri.

CorelDRAW Graphics Suite X6.3 yayınlandı başlıklı yazımda da belirttiğim gibi CorelDRAW X6 güncellemeleriyle birlikte Corel X7 özelliklerine sahip olabiliyoruz. Fakat bunun için Premium Üye olmamız ve CorelDRAW'da premium üye hesabımızla oturum açmamız gerekiyor. Premium Üyelik için 30 günlük deneme yapmanız mümkün. Bunun için Help>About Membership'e tıkladığınızda karşınıza gelen pencereden Try it First'e tıklayın ve yönergeleri izleyin. Premium üyeler için gelen yeni özellikler şu şekilde;

Yeni ve Geliştirilmiş Özellikler

Premium Bulut tabanlı içerik.
  • 20 yeni bitmap pattern
  • 25 yeni vektör pattern
  • 45 yeni etkileşimli çerçeve
  • 45 yeni etkileşimli powerclip çerçevesi
  • 500 yeni yüksek çözünürlüklü fotoğraf. (X6.3 ile lisans sorunu olmadan kullanabileceğiniz fotoğraf sayısı 2.000'e yükselmiş oluyor)

QR Code ekleme ve düzenleme.
X6.3 güncellemesi ile artık CorelDRAW'da QR kodlar oluşturup bunları dilediğiniz gibi düzenleyebileceksiniz. Konuyla ilgili detaylı bir yazıyı önümüzdeki günlerde yayınlayacağım fakat merak edenler kısa bir videosunu izleyebilirler.

Connect Tepsilerini MS SkyDrive ile senkronize edebilirsiniz.
Corel CONNECT'i kullanıyorsanız artık tepsilerinizi SkyDrive hesabınızda saklayabilirsiniz. Ayrıca SkyDrive içeriğinizi de tamamen Connect üzerinden yönetebilirsiniz. Bu konuyla da ilgili detaylı bir yazı hazırlıyorum ama merak edenler bu videoyu izleyebilirler.

Yeni Bitmap Efektleri
CorelDRAW Graphics Suite'de uzun zamandır yeni bir bitmap efekti görmemiştik. X6.3 güncellemesiyle kullanışlı ve iyi sonuç alabileceğimiz bir çok bitmap efekti gelmiş. Efektleri ileriki günlerde detaylı olarak inceleyeceğiz fakat bir kaçı için buraya göz atabilirsiniz.

Polyline araci ile yay çizebilme özelliği.
Polyline aracı ile artık çok kolay bir şekilde yaylar çizebileceksiniz.

Smooth Tool (yumuşaklık aracı)
Smooth Tool oldukça kullanışlı bir vektör yumuşatma aracı, bunu da detaylı olarak anlatacağım.

Dijital fotoğraf makineleri için geliştirilmiş destek.
CorelDRAW ve CorelPHOTOPAINT yüzlerce fotoğraf makinesinin RAW biçimini destekliyor. Bu güncellemeyle birlikte şu makinelere de destek geldi.
  • Canon EOS 6D, 1DX, SX50
  • Casio EX-ZR100
  • Fuji X-E1 & XF1
  • Pentax K-5 II (s)
  • Samsung EX2F
CorelPHOTO-PAINT'te yeni özel efektler.
Bokeh blur, colorize, sephia tone ve time machine gibi yeni bitmap efektleri.

CorelPHOTO-PAINT'te Planar Mask Tool
Planar mask tool ile belirli bir bölgeyi otomatik olarak seçip tilt-shift ya da derinlik efekti verebileceksiniz. Özelliğin kullanımıyla ilgili bir videoyu da izleyebilirsiniz.

CorelPHOTO-PAINT'te Lens olarak Unsharp Mask
Photopaint'te Lens mantığı aslında Photoshop'taki smart filter mantığıyla aynıdır. Bir fotoğrafınıza Lens ile efekt verirseniz resminizin orijinali bozulmaz ve daha sonra efekt ayarlarını tekrardan düzenleyebilirsiniz. X6.3 güncellemesiyle birlikte Unsharp Mask (Netlik) filtresini de lens olarak uygulayabilirsiniz.

CorelPHOTO-PAINT'te fırça ucu yumuşaklığını ve şeffaflığını daha kolay ayarlayın.
Bir kaç kısayolla fırça ucu şeffaflığı ve yumuşaklığını çalışmanızı yaparken ayarlayabilirsiniz. Çalışmalarınızda hız kazandıracak olan bu özelliği de sonraki yazılarımda inceleyeceğim.

2 yorum:

  1. Corel X6 lisanslı kullanıcıları için bu update'in paralı olması büyük haksızlık.Corel X7 'de sadece bu özellikler olacaksa bu daha büyük haksızlık.Bence kırık program kullanılmamasını istiyorlarsa tutarlı davranış içine girmeliler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Corel firması X6 srüümüne kadar bu şekilde bir davranış sergilememiş, hiç bir güncellemede yeni özellik eklememişti. X6 ile başlayan bu yenilikler tamamen Premium Üyelik sisteminden faydalananlar için extra özellikler. Lisanslı kullanıcılar için ise X6 güncellemeleriyle eskiden olduğu gibi hata düzeltmeleri ve küçük geliştirmeler zaten yapılıyor. Bu konuda bir haksızlık olduğunu düşünmüyorum.

      X7 için ise X6 ile premium üyelere sağlanan özellikler de dahil olmak üzere farklı yenilikler de olacağı ihtimali yüksek (bence kesin).

      Lisanslı kullanıcıların en büyük avantajı ücretsiz teknik destek alabilmeleri ve yaşadığı sorunlarla ilgili karşılarında muhatap bulabilmeleri oluyor.

      Corel Türkiye Distribütörü de bu konular üzerinde lisanslı kullanıcıları korumaya yönelik yeni çalışmalar yapıyor.

      Son olarak şunu da belirtmeliyim ki CorelDRAW Membership (üyelik) sistemi henüz ülkemizde başlamadı, başladığında ise tamamen tercih meselesi olacak. Dilerseniz premium üye olabileceksiniz, dilerseniz de premium üye olmadan, yenilikler için her zaman olduğu gibi bir sonraki sürümü bekleyeceksiniz.

      Sil