13 Şubat 2013 Çarşamba

Ücretsiz CdrTools 2.11 makrosu yayınlandı.

50'den fazla makro içeren ve bedava dağıtılan CdrTools makro paketinin yeni sürümü yayınlandı. CdrTools içinde barındırdığı onlarca makro ile CorelDRAW'da normalde yapamayacağınız bir çok işlemi yapmanıza olanak tanır. Bir tıklamayla tüm renkleri CMYK'ya, Griskalaya (Grayscale), RGB'ye çevirebilir, açık eğrileri siler, seçilen nesneleri desktop katmanına taşır... CdrTools içindeki tüm makroların ne işe yaradığını burada liste halinde bulabilirsiniz.

CdrTools 2.11'deki yeni özellik ise Oculist adındaki yeni eklenen bir makro.

Oculist ne işe yarar?


Oculist, bir text nesnesindeki harflerin punto boyutunu değiştirir. Bunu büyükten küçüğe, küçükten büyüğe ya da rastlgele olarak yapabilir. Bir tıklamayla harika etkiler alabilirsiniz.


Ücretsiz olarak dağıtılan CdrTools 2.11 kurulum dosyasını buradan indirebilirsiniz. Makroyu kurmak ise çok kolay, sadece .exe dosyasını çalıştırıp yönergeleri izleyin. Bir kaç adımda makro kurulacaktır. Çalıştırmak için ise Macro Manager'i açın, CdrTools'un solundaki + (artı) simgesine tıklayın ve aşağı doğru açılan listeden istediğiniz makroyu seçip çalıştırın.


9 yorum:

  1. teşekkürler hocam. indiriyorum...

    YanıtlaSil
  2. CorelDraw x6'da çalışıyor mu?

    YanıtlaSil
  3. bu macroları x7 64 bitte nasıl çalıştırırız acaba

    YanıtlaSil
  4. bu macroları x7 64 bitte nasıl çalıştırırız acaba

    YanıtlaSil
  5. Sisteminizde X6 yüklü ise X6 için kurulum yaptıktan sonra GMS dosyasını X7'de açmayı deneyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  6. Can we use it for coreldraw 2018

    YanıtlaSil