31 Mart 2010 Çarşamba

CorelDRAW X5 Yenilikler: Yeni karşılama ekranı, yeni belge oluşturma penceresi ve çoklu dokunmatik ekranlar.

CorelDRAW X5 yeni belge oluşturmada önceki sürümlerine göre radikal bir değişikliğe giderek rakiplerinde olduğu gibi bir pencereyle karşınıza çıkıyor. CorelDRAW X5'i kurdunuz ve çalıştırdınız. Karşılama ekranından (wellcome screen) yeni bir belge oluşturmak istediğinizde "New Blank Doıcument" tıklayın. Yeni belge oluşturma penceresi (Create New document) karşınıza çıkacak.

Bu pencerede oluşturmak istediğiniz belgenin ismini, ebadını, renk evrenini, çözünürlüğünü, görünüm biçimini ve yeni renk seçeneklerini ayarlayabiliyorsunuz. Bu ayarları kaydedip bir dahaki sefere aynı özelliklerde bir belge oluşturmak istediğinizde sadece Preset listesinden kaydettiğiniz belge özelliklerini seçmeniz yeterli.

Yeni belge oluşturma penceresi olması çalışmaya düzgün başlamak için olması gereken bir özellikti. Burada Beta sürecinde belirtmeme rağmen eklenememiş bir özellik var. Dökümanın sayfa sayısını da bu pencereden belirleyebilmek gerçekten de güzel olacaktı. Bunu bir istek olarak kayıtlara geçirdik. Sonraki sürüm için bekliyoruz.

Aşağıdaki videoda yeni belge oluşturma penceresini, yeni karşılama ekranını, trace ve çoklu dokunmatik ekranların CorelDRAW'a kattığı gücü izleyeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder