1 Mart 2010 Pazartesi

CorelDRAW X5 için Brian Davies Layers makrosu yenilendi.

Bugüne kadar tanıtımını yaptığım makroların büyük bir kısmı CorelDRAW X5'te çalışmasına rağmen bir kısmı çalışmayabiliyor. Gerek VBA'nın gerekse CorelDRAW yazılım kodlarının değşimesinden kaynaklanan uyumsuzluklar nedeniyle X5 sürümünden çalışmayan makrolar yenilenmeye başladı. İlk güncellemelerden biri de Brian Davies Layers makrosu oldu.


CorelDRAW'da profesyonel bir kullanıcıysanız mutlaka katmanları kullanıyorsunuzdur. CorelDRAW'ın eksik kaldığı katman kontrolünde imdadımıza yetişen Brain Davies Layers makrosu X5 için yenilendi. Sadece CorelDRAW X4 ve X5 sürümleriyle çalışan makronun güncellenmiş sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Bu arada CorelTÜRK makrolarının tamamı CorelDRAW X5 altında sorunsuz çalışıyor. Tabi bu makrolarımı yenilemeyeceğim anlamına gelmiyor. Halihazırdaki makrolarımı küçük düzeltme ve değişikliklerle güncelleyip bir de yeni makro sürpriziyle önümüzdeki günlerde yine birlikte olacağız.

CorelDRAW X5 makro yönetimi ile ilgili gelişmeler çok sevindirici. Yeni makro manager ve VSTA desteği ile ilgili de önümüzdeki günlerde birşeyler karalayacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder