6 Mart 2008 Perşembe

Corel DRAW belgeleri için önizleme programı !

Daha önce ROMCat programından bahsetmiş, son sürümünü ise burada tanıtmıştım. Corel DRAW belgeleri için çok iyi bir kataloglama programı ROMCat fakat thumbnail (küçük resimler - önizleme resimleri) oldukça küçük ve detaysız. Corel DRAW X4 sürümü ile 256 x 256 piksel büyüklüğe ulaşsa da görüntüler yine yetersiz kalıyor diyorsanız size ST Thumbnails Explorer programını şiddetle tavsiye ederim. Programın en çarpıcı özelliği Corel Engine kullanması. Sisteminizde CorelDRAW 10 ve üzeri sürümlerinden biri yüklüyse ST Thumbnails Explorer, Corel motorunu kullanarak (.dll filtreleri muhtemelen) .cdr dosyalarınızı 600 x 600 piksel önizleme yapmanızı sağlıyor. Programın desteklediği formatlar ise şunlar: AI, AIT, CDR ( X4 dahil), CDT (X4 dahil), CMX, CCX, PAT (X4 dahil), CPT, CLK, CSL (V5.0 dahil), CMV, DES, INDD, FH7, FH8, FH9, FH10, FH11, FT8, FT9, FT10, FT11, XAR, ART, WEB, CNV, CV5, CVX, TPL, WMF, EMF, EPS, BMP, RLE, DIB, JPG, JPE, JPEG, JFIF, GIF, PNG, TIF, TGA, ICB, VDA, VST, WCN, PDD, PCD, BGA, DCX, PCX, DSF, DRW, WPG, CDX, CPX, CGM, SVG, SVGZ, PCP, PCT, PICT, DXF, DWG, PLT, HGL, FMV, GEM, PIC, VSD, MET, NAP, PPF, FPX, SCT, CT, IMG, PP4, PP5, MAC, CAL, WI, WVL, XPM, XCF, RIF, SHW, MDI, PCC, BMF, ICO, CUR, PTR, AVI, PSD, EPI, EPSF, EPSI, J2C, J2K, JP2, JPC, PNM, PPM, PGM, PDF, PS, PRN, RAS, DDS, HTM, HTML, SHTML.

Programın şaşırtıcı özelliği ise Corel Engine kullanarak CorelDRAW'ın desteklediği birçok formatın yüksek kalitede öngörüntülerini oluşturması. Bu formatlar CorelDRAW X3 için şunlar: CDR, CMX, CDT, PAT, CCX, CLK, AI, AIT, FH7, FH8, FT8, CPT, DES, CSL, DSF, DRW, DS4, WPG, CPX, CDX, CGM, SVG, SVGZ, PCT, PITC, DXF, DWG, PLT, HGL, FMV, GEM, PIC, VSD, MET, NAP, PPF, FPX, SCT, CT, IMG, PP4, PP5, MAC, CAL, WI, WVL, XPM, XCF, RIF, SHW, DP. Sisteminize CorelDRAW x4 yüklerseniz, ST Thumbnails Explorer Corel Engine kullandığı için Corel'in yeni sürümde desteklediği dosya formatlarının öngörüntülerini çıkarabilir. Programın CorelDRAw X4 (14) sürüm desteği mevcut.


Bazı PS, PDF, PRN, EPSF, EPI, EPSI, AI dosyaları için sisteminizde açık kaynaklı postscript yazılımı olan Ghostscript'in bulunması gerekiyor.

ST Thumbnail Explorer, ROMCat gibi kataloglama mantığıyla değil de Adobe Bridge gibi gezgin (explorer) mantığıyla çalışıyor.

Programın deneme sürümünü buradan indirebilir, buradan da detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder