12 Mart 2008 Çarşamba

CorelDRAW'da nakış efekti

Corel firması masaüstü yayıncılık dışında farklı sektörlere de grafik çözümleri sunuyor. Nakış sektörünün önde gelen programlardan biri Wilcom DecoStudio rakiplerinden oldukça iyi bir yazılım. Bilgisayar destekli nakış programları bildiğimiz vektörel tabanlı çizim programları gibi çalışır. DRAWings ve DecoStudio ise CorelDRAW altyapısını kullanıyor. Corel, bilgisayarda nakış çizimi tecrübelerinden grafik tasarımcıların da faydalanmasını sağlamış ve Corel çizimlerini nakış efekti verilmiş bitmaplere çeviren bir plugin (eklenti) yayınlamış. DRAWings Embroidery Effect...

Programı buradan indirip bilgisayarınıza kurduktan sonra CorelDRAW'ı açın. Herhangi bir çizimi seçin ve Effects menüsünün en altındaki Embroidery Effect'i seçin. DRAWings Embroidery penceresi açılacaktır. Buradan çözünürlük ve nakış sıklığı gibi seçenekleri isteğinize göre ayarlayın ve OK'ye tıklayın. Corel'deki çiziminizin üzerine nakış efektli bitmap gelecektir.
Corel'de gerçekçi nakış efektleri oluşturan program hakkında buradan detaylı bilgi alabilir, buradan da örneklere bakabilirsiniz.

6 yorum:

  1. X3'te effect menüsünden ulaşım çok güzel fakat X4 kullanıcıları yararlanamaması kötü. Umarım X4 versiyonu yayınlanır.

    YanıtlaSil
  2. merhaba coreldraw12 için kullanmak istemiştim ama olmadı sanırım burdaki herşey x3 ve x4 için mi?

    YanıtlaSil
  3. Merhaba soruma cvp alamayacak mıyım? Günlerdir bakıyorum ağaç oldum :o)

    YanıtlaSil
  4. Güncel makroların büyük bir kısmı sadece x3 ve x4 sürümlerini destekliyor.

    YanıtlaSil
  5. Selam mbarek insanlar muhtemelen buralar pek kullanılmıyodur artık :D Bi arkadaşımın nakış olarak yollanmış bi bez parçası üzerindeki logoyu cdr olarak vektörel falan filan bi şekilde çizmesi gerekiyormuş x7 var ama x3 kurayım mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece vektörel çizim yapacaksanız ikisi de olur. Fakat X3 sürümü Windows 8 ve Windows 10 ile sorun yaşayabilir.

      Sil