23 Mart 2008 Pazar

Painter Essentials Café


Uzun zaman önce bilgi çağını geride bırakmış, katılım çağına girmiştik. İnternetin ülkemizde de ADSL teknolojisiyle birlikte çok hızlı bir şekilde yayılması ile katılım çağını biz de yaşamaya başladık. Bilgi daha kolay elde edilebilir oldu fakat durağan bilginin dışında katılımın ve etkileşimin olduğu siteler çok daha faydalı. Forumlar bu nedenle oldukça iyi bir bilgi kaynağı ve popülerliğini hiçbir zaman yitirmeyecek platformlar olmuştur. Corel firması uzun yıllar sadece haber gruplarından paylaşım yaptı. Ülkemizde pek bilinmeyen haber grupları ise popülerliğini yitirmiş durumda. Corel haber gruplarından ziyade forumuyla, bloglarıyla, galerisiyle bir topluluk olarak Coreldraw.com'u yapılandırdı ve yayınlamaya başladı. Aslında uzun zaman önce yapılması gereken bir şeydi... Forumlarında Corel çalışanlarının hatta Corel yazılım mühendislerinin bulunması topluluğun ciddiyetini ortaya koyuyor ve CorelDRAW hakkında programın yaratıcıları ve geliştiricileri ile iletişim kurabileceğiniz anlamına geliyor. Painter için ise The Painter Factory adında bir topluluk sitesi bulunuyor.

CorelDRAW'dan ve Painter'dan sonra Corel Painter Essentials için de Essentials Cafe adında bir topluluk sitesi yayınlandı. Corel uzun zaman önce Metacreations firmasını satın almış ve böylece Painter, KPT, Byrce gibi programlara da sahip olmuştu. Corel Metacreations ile gelen diğer programlar dışında Painter'i windows ve macos platformları için geliştirmeye devam ediyor. Belki de grafik dünyasının bir numaralı boyama yazılımı olan Painter'in özellikleri azaltılmış sürümü olan Corel Painter Essentials için de böyle bir topluluk sitesi gerekiyordu.

Türkçe Corel toplulukları ve haber grupları hakkında henüz bir gelişme yok fakat katılımlar çoğalırsa belki kendimizi fark ettirebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder