7 Mart 2008 Cuma

Corel DRAW dosyalarının simgelerini küçük resim olarak göstermek

Bu yazı X3 ve öncesi sürümleri içindir.

CorelDRAW Graphic Suite 'i sisteme yüklenirken install seçeneklerinde Utilities>Thumbnail Display seçilidir. Bu özellik sayesinde CDR, CMK, CPT, CLK dosyalarının simgelerini dosyaların küçük resimleri şeklinde görülür. Bazen bu özellik devre dışı olur ve simgeler windows varsayılan belge simgesi şeklinde görülür. Bu sorun büyük ihtimalle sistemde yüklü olan iki corel sürümünden birinin kaldırılması sonucu oluşur. Yani sistemde 12 ve X3 sürümü mevcut ve 12 sürümü kaldırılırsa (uninstall) bu sorunla karşılaşılır.

Çözüm ise Denetim masası>Program Ekle Kaldır'dan Corel DRAW Graphic Suite 'in değişti/kaldır butonuna tıklayarak Corel Install'ı çalıştırmaktır. Çıkan pencerede Repair installations errors in the program seçeneğini tıklayarak Corel DRAW Graphic Suite 'in kendini tamir etmesi ve thumbnail display özelliğinin yeniden aktif edilmesi sağlanır.

Ayrıca Corel küçük resimleri önizlemesi için kullanabileceğiniz programlar olan Corel Thumber ve ST Thumbnails Explorer 'ı inceleyebilirsiniz.

15 yorum:

  1. Yaptım ama olmadı Corelde Yaptığım tasarımı kayıt ediyorum x4 ile masaüstüne çizim üstünde görünmüyo kalem işareti çıkıyor corel amblemi yardımcı olursanız sevinirim gerçekten. !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen benimde böyle oluyor

      Sil
    2. dosyaların ön izlemelerini göremiyorum beyaz simge işareti oluyor bende

      Sil
    3. Sisteminizde iki sürümü aynı anda kullanmış sonra da birini kaldırmış olabilirsiniz. Örneğin sisteminizde X6 varken X7 de kurduysanız, sonra X7'yi kaldırdıysanız Corel Windows Shell Extension'u da kaldırmış oluyorsunuz. Bu durumda hangi sürümü kullandığınız çok önemli. Öncelikle Program ekle kaldırdan Corel Windows Shell Extension uygulamasını kaldırın. Sonra kullandığınız son sürümü repair yapın ya da yeniden kurun. Corel Windows Shell Extension sürüm bilgisayarınızda kurulu CDGS son sürümü ile aynı olmalıdır. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra Windows'u yeniden başlatınca düzelmesi gerekir.

      Sil
  2. Corel Yüklerken Shell Extension diye bir buton var bende bu buton gri işaretlenmiyor neden acaba !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sisteminizde yüklü olabilir. Program Ekle/Kaldır'dan kontrol edin.

      Sil
  3. X6 için ne yapmamız gerekiyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı işlemleri X6 için de yapabilirsiniz.

      Sil
    2. İşe yaramadı :( o yüzden yazmıştım...

      Sil
    3. Kurulumu tamir yaptınız mı? Repair install?

      Sil
    4. Evet...
      bir dosya geldi 8 versiyon bende 6 vardı sürümü düşürmek için deneme sürümü yükledikten sonra oldu :( sildim shell'i de ama şimdi ön izlemeler gözükmüyor...
      sanırım tekrar yüklemem gerekecek 6'yı :(

      Sil
  4. 1. Windows Gezgini ile diskinizde bir CDR dosyası bulun.
    2. Dosya üzerinde sağ tuşa tıklayın, açılan menüden "Özellikler" seçeneğini seçin.
    3. Açılan pencerede "Birlikte aç" bölümünde CorelDRAW seçili olmalı. Değilse sağdaki "Değiştir" düğmesine tıklayın ve "C:Program FilesCorelCorelDRAW Graphics Suite XXPrograms" klasöründeki "CorelDRW" uygulama dosyasını seçin.

    CorelDRAW içinde ilişkilendirme yapmalısınız:
    1. CorelDRAW programını çalıştırın, herhangi bir dosya açık olsun.
    2. Tools> Options> Global> Filters> Associate> (Araçlar> Seçenekler> Genel[listenin en altındaki]> Filtreler> İlişkilendirme> ) penceresini açın.
    3. Sağdaki listede CDR ve CMX seçeneklerini işaretleyin.

    Ayarların devreye girmesi için Windows'u kapatıp açmanız gerekebilir.
    TÜM BU İŞLEMLERDEN SONRA ESAS YAPILMASI GEREKEN PROĞRAMDA ÖN İZLEME YAPMAK
    COREL PROĞRAMI AÇIP DASYA AÇA GELİP SAĞ ÜSTTEKİ ARAMA YERİNE *.CDR YAZALIM PC DEKİ BÜTÜN COREL DOSYALARINI BÜYÜK SİMGE YADA ORTA BOY OLARAK CORELE GÖSTERMELİYİZ
    SONRA BİLGİSAYARDA BÜTÜN COREL DOSYALARINI TEKRAR *.CDR OLARAK ARATIP SAYFAYI YENİLE YAPALIM SORUN ÇÖZÜLECEKTİR

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar. Corel Drawx18 kullanıyorum. Normalde kapatma tuşları x işareti olması gerek ama corelde bu işaret yerine kutu işareti var ve bu bazen zorlaştırıyor bunun çözümü nedir kaldırıp yeniden kurmama rağmen böyle bi sorun var. Teşekkürler

    YanıtlaSil