27 Mart 2008 Perşembe

Corel'i fabrika ayarlarına döndürün

CorelDRAW'da bazen çözemediğiniz problemler olabilir. Özellikle workspace'de değişiklikler yaptıysanız ve garip sorunlarla karşılaşıyorsanız bunun çözümü fabrika ayarlarına dönmektir. CorelDRAW ya da Photopaint'in Workspace'ini fabrika ayarlarına döndürmek için program açılıren F8 tuşuna basılı tutun. Aşağıdaki gibi bir pencere çıkacaktır.

Evet'e tıklarsanız programın arayüzü fabrika ayarlarına dönecektir. Büyük ihtimalle de anlam veremediğiniz sorunlar çözülecektir. Dikkat etmeniz gereken konu ise workspacenizi kaydetmeyi unutmamak. Kendinize özel bir workspace yaptıysanız sıfırlama işleminden sonra bu workspaceniz yok olur.


Workspace'yi kaydetmek için Corelde herhangi bir araç çubuğuna sağ tıklayın. Customize>Workspace>Export Workspace seçin.

Export Workspace penceresinde kaydetmek istediğiniz workspace elemanlarını seçin. Save tıklarsanız çalışma alanınız .xslt formatında belirttiğiniz yere kaydedilecektir. İsterseniz E-mail'i seçerek çalışma alanınızı doğrudan e-posta ile gönderebilirsiniz.

Daha sonra import workspace ile çalışma alanınızı geri yükleyebilirsiniz.

35 yorum:

  1. Bunu bilmiyordum. ... araştırmalarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir paylaşım. yemin ederim ilaç gibi geldi.

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkür ederim, gerçekten ileç gibi geldi

    YanıtlaSil
  4. Selam.Bende x6 varve bir haftadir bir sorunla karsilasiyorum.nesneyi sectiginde iki kere tiklarsan nesneyi döndürebilirsin köselerden döndürme isareti cikiyor o .bende iki kere tikladigin zaman bisey olmuyor.nesneyi döndürme özelligi kayboldu.Birde maus sagtus ile sectigim nesneyi sadece sol tusa basili sekilde tutarsam tasiyabiliyorum.Sorunu bilen varsa yardimedebilirmi?

    YanıtlaSil
  5. selam normalde ctrl-Q ile kare ile daire ( shape tool ) devreye giriyordu şimdi ctrl-Q ile kaydetmeye kalkıyor keyboard ayarlarını bulamadım yardımcı olursanız sevinirim fabrika ayarlarına dönderdim fakat düzelmedi.

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler Teşekkürler harikasınız

    YanıtlaSil
  7. Merhaba
    Bir şey sormak istiyorum. Corel draw5 programı yüklüydü bilgisayarımda. Bilgisayar windows 10 a güncellendikten sonra pick tool çalışmamaya başladı. Ne yapmam gerekli.? Üstteki menü bar da görünmüyor ki diğer sorunun yanında hiç önemli değil.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba
    Bende X5 var. Bilisayarım windows 10 a güncellendikten sonra pick tool çalışmamaya başladı. Ne yapmalıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, CorelDRAW X5 Windows 10 ile uyumlu olmadığı için sorun yaşıyor olabilirsiniz. Bu makaledeki sıfırlama işlemini gerçekleştirdiniz mi?

      Sil
  9. merhaba. corel simgelerim beyaz sayfa olarak görünüyor. dosyaların simgelerini küçük resimler haline nasıl getiririm?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Windows Shell Extension'u yeniden kurmak gerekebilir. Kurulumunuzu repair yapın.

      Sil
  10. Corel'de CTRL + X, CTRL + C, CTRL + V tuşları çalışmıyor çözüm arıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fabrika ayarlarına döndürdüğünüzü var sayıyorum. Sisteminizde özel bir klavye / fare sürücüsü yüklü ise bu tip sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Sürücüyü kaldırıp deneyin.

      Sil
  11. kolay gelsin corel x6 da contur ofset ayarları hep aynı kalıyor bir nesneye atılan kontur diğerine uygulanmıyor kendi sabit ayarlarını ba alıyor. Ne yapmak lazım.

    YanıtlaSil
  12. Merhaba, Dosyaları Pdf olarak kaydet dediğimde bütün sayfalar a4 ebatında kayıt oluyor ve 10 sayfa çalıştığım bir dökümanın sadece ilk sayfasını kaydediyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim ?

    YanıtlaSil
  13. Merhaba, Dosyaları pdf olarak kaydet yaptığımda sadece ilk sayfasını kaydediyor ve dosya a4 boyutunda algılıyor diğer boyutları görmüyor bu sorunu nasıl çözebilirim ?

    YanıtlaSil
  14. WorkspAceyi kaydetmeden sıfırladım yazdığım yazıları eksik yazı yürü olarak yazı karekterini değiştiriyor ne yapmalıyım

    YanıtlaSil
  15. Selamlar, geçen gece hararetli bir çizim yapıyordum. Birden şeytan dürttü ve tool bar ayarlarında yıllardır kullandığım dışında birkaç ayar yaptım. Windows 7 ve Corel 11 kullanıyorum. Yıllardır çok da memnunum. Tool bar ayarından saniyeler sonra aniden Corele bi haller oldu. Açıldı kapandı bişeyler, derken temelli kapandı. Kullananlar bilir, Corel bazen böyle hareketler yapar. Sakince bilgisayarı resetledim falan. Fakat Corel tekrar açılırken, şak diye geri kapanıyor !! İşimin ortasında kahroldum, telaşlandım. Gece saat 3 !! İnterneti açıp her yeri okudum (burası hariç) Neden sonra windows içinde sistem geri yükleme yapmayı denedim. Ve herşey yoluna girdi. Tabi saat 5 oldu. :) Güç bela işimi yetiştirdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fabrika ayarlarına döndürerek mi çözdünüz sorununuzu?

      Sil
  16. corelDRAW5 KALDIRAMIYORUM YARDINCI OLABİLİRMİSİNİZ

    YanıtlaSil
  17. BİLGİSAYARDAN
    corelDRAW5 KALDIRAMIYORUM YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ

    YanıtlaSil
  18. arkadaşlar fabrika ayarına f8 e basılı tutarak programı çalıştırdığınızda da dönüyor.

    YanıtlaSil
  19. benim sorunum bambaşka corelde dosyayı jpg veya png olarak exportlamaya kalktığımda proğram donuyor ve kapanıyor. jpg formatında kayıt yapamıyorum sunacağınız çözüm benim için çok değerli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. destek.eti.com.tr adresinden ücretsiz 7/24 yardım alabilirsiniz.

      Sil
  20. Hp laserjet kullanıyorum coreldraw 2017 yazıcıdan çıktı alamıyorum yazıcıda sıkıntı yok diğer programlardan çıktı alabiliyorum. yazıcıyı silip tekrar yükledim, coreli fabrika ayarlarına döndürdüm ama sorunum çözülmedi ne yapabilirim yardımcı olabilirmisiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunun incelenmesi gerekiyor. Bunun için destek.eti.com.tr adresinden ücretsiz destek alabilirsiniz.

      Sil
  21. corelx6 kurdum menu bar kısmı beyaz gözüküyor.nasıl düzelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. CorelDRAW Graphics Suite X6'nın tüm güncelleştirmelerini yaparsanız sorununuz düzelecek.

      Sil
  22. merhaba coreldrawx6 var yeni porgram dediğim zaman yanıt vermiyor nasıl çözebilirim

    YanıtlaSil
  23. merhaba arkadaşlar corel draw 2018 kullanıyorum son zamanlarda
    ctrl+s
    ctrl+c
    ctrl+x
    komutlarında kasıyor sebebini bilen varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm güncellemeleri yaptınız ve temp klasörünü boşalttığınız halde hala aynı sorunları yaşıyorsanız destek.eti.com.tr adresinden destek alabilirsiniz.

      Sil
  24. corel 21 kullanıyorum. Eskiden bir nesnenin kenarına veya köşesine gittiğimde otomatik olarak okuyordu ve direk oralardan çizgi çekebiliyordum. Bir anda bu özellik gitti tam sınırdan çizgi çekmem gerekirse zorlanıyorum. Ayrıca jpeg kaydetmeden önce küçük bir pencere çıkıyordu ve orada ayar yapıp RGB veya CMYK seçip kaydedebiliyorduk. Şimdi o pencere çıkmıyor. Fabrika ayarlarına dönsem düzelir mi acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fabrika ayarlarına geri dönmeyi deneyin. Sorununuz düzelmezse lisanslı kullanıcıysanız destek@eti.com.tr adresinden ücretsiz destek alabilirsiniz.

      Sil
  25. coreldraw 2021 windowsa ekledim, ama error19 veriyor, açırken f8 tusuna da bastim amma yine error 19 veriyor, lütfen yardım edin

    YanıtlaSil